2747 Törtel, Jászkarajenői út 6.
H-P 8:00-17:00 (ebédidő: 12:00-13:00), SZ: 8:00-12:00
06-53-376-064

Miért érdemes még most téli gumira váltani?

„Itt van az ősz, itt van újra”…

Habár ez az őszi szezon szokatlanul meleg hőmérséklettel indult, sajnos ez nem azt jelenti, hogy később is biztonságban leszünk a nyári gumiabroncsunkkal az utakon. A sok ajánlás és figyelmeztetésre ellenére ilyenkor másfélszeresére nő a közúti balesetek száma: nem szabad elfelejteni, hogy ilyenkor hiába vannak napok, amikor melegebb az idő nappal, ennek ellenére az éjszakák jóval hidegebbek, és az autósok többsége nem is sejti, mennyire veszélyes lehet hűvösebb időben a nem megfelelő gumiabroncsokat használni.
Sokan sajnos abban a tévhitben élnek, hogy a téli gumi csak „hóra van kitalálva”, holott ez egyáltalán nem igaz.

De miért?

A gyártók kutatásai szerint a nyári gumik a kritikus 7 Celsius fok alatt megdermednek a keményebb keverékű anyaguk miatt, ezáltal tapadásuk jelentősen romlik, ami rendkívül balesetveszélyes.
Továbbá az otthon eltárolt gumiabroncsainkat is érdemes megvizsgáltatni szakemberrel, ugyanis a gumik kora, ill. profilmélysége is jelentősen befolyásolja a tapadást.
Érdemesebb tehát előre gondolkodni, megelőzni a bajt, és minél előbb lecserélni nyári gumiabroncsunkat szeretteink, saját és mások biztonsága érdekében.
További kérdése van? Esetleg árainkról érdeklődne? Forduljon hozzánk bizalommal.